Liedje in mijn hoofd

Vorige week was ik op een feest en daar werd het liedje “Ain boer wol naar zien naober tou" gezongen. Bij mij kwam meteen de herinnering aan de lagere school naar boven en de hele tekst kon ik meezingen. Drie dagen later had ik het nog in hoofd. Zo leuk was dat liedje nou ook weer niet…. 
Het begon een aardige oorwurm te worden en ik probeerde ervan af te komen! Ik ging liedjes zingen van Bowie, de Stones, Acda en de Munnik. En het resultaat? Ain boer wol…etc. Pfff. Dat is balen! Hoe hard ik ook mijn best doe, ik kom er maar niet vanaf. En ik heb er ook veel energie in gestoken, echt van alles geprobeerd om dat lied uit mijn hoofd te krijgen. 

Negatieve gedachte als oorwurm 

Zo gaat het ook vaak met negatieve gedachten. Je hoort vaak dat je positief moet denken! Dan komt het goed. Hier kan je heel hard je best voor doen, er veel energie in steken en soms werkt dat ook wel… voor een tijdje. Daarna komt er net als mijn liedje “Ain boer” diezelfde gedachte gewoon weer terug. Immers vaak is het er eentje die je al een groot deel van je leven bij je hebt. 

Gedachten zijn.... gedachten

In plaats van heel erg je best te doen om ervan af te komen kan je ook gewoon opmerken dat die gedachte van “Ik kan het niet” weer voorbijkomt. Je kan je verstand bedanken voor deze zinloze gedachte. Je hoeft namelijk niet naar je gedachten te luisteren en jouw gedachten vertellen je ook niet altijd de waarheid. Nadat je je verstand hebt bedankt voor de gedachte kan je weer verder met dat waar je mee bezig was. Net zoals het liedje hoef je er niet naar te luisteren. 

Om dit proces makkelijker te maken heb ik mijn verstand de naam Mieke gegeven. Eén van de dingen die zij mij vaak vertelt is dat ik niet kan schrijven… Bedankt Mieke, en ik doe het nu lekker toch.

Contact
Iban: NL22 ASNB 0707 3195 28  
KvK: 60101113
Btw: NL001508117B36

Rembrandt van Rijnstraat 25
9718 PH GRONINGEN
info@bamboe-ACT.nl
06-1336 0519